Авиошоу

Събота от 16:00 часа
още

Авиошоу: Космическите предизвикателства през 2017

Е97 на Авиошоу с Александър Богоявленски, излъчен на 25 февруари 2017.

26.02.2017 | 08:23
Авиошоу: Космическите предизвикателства през 2017

Бившият комуникационен директор на SpaceX Декс Торик-Бартън, вече от Onward, компания, която той самия основа, говори пред Авиошоу за мястото на иновативните технологии и границите на новаторското мислене в аерокосмическата индустрия.

Иновациите, които се появиха през Студената война са нещо, с което отдавна не живеем. Сега мислим за това как например да създадем мултипланетни видове и устойчиво човешко присъствие на Марс, каза Декс Торик-Бартън в разговора с Александър Богоявленски.

"Няма начин да го постигнем, без да решим много нови и далеч по-сложни научни проблеми".

В епизода разговаряме с още един участник във форума за иновации, който се проведе в София на 23 февруари 2017.

Емелин Паат-Далстром, директор Singularity University коментира най-новото космическо откритие ден след съобщението на НАСА за седемте скалисти планети с размерите на Земята, обикалящи около далечна, много студена звезда. "При подходящи условия всички те биха могли да имат вода" по думите на Шон Кери, мениджър Spitzer Science Center.

За Емелин Паат-Далстром, директор на Singularity University е важно да дадем на всеки потенциала "и възможността да излезе в космоса".

"Надяваме се, че някога ще стане като цената на първокласен билет за самолет за презокеански полет над Атлантика или над Тихия океан", каза  Емелин Паат-Далстром в интервю за Авиошоу.

Накрая разглеждаме отблизо един A321, базиран в София. След това ще говорим за последния полет на Конкорд, който завърши в аерокосмическия музей в Бристъл през февруари 2017.

Конкорд Алфа Фокстрот на Бритиш Еъруейз, познат и като 216 е последният свръзхвуков самолет за пътнически полети, построен досега.

Сега AF2016 започва да пише нова страница в историята си и става най-важният елемент от експозицията на Музея на аеронавтиката в Бристъл.

Финансирането на музея все още не е завършило.

Проектът се нуждае от още 2 млн. паунда.

Гледайте целия епизод във видеото.