Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: История на полета-Ликньопинг-Крумово

Епизод от 29 април 2016

30.05.2016 | 00:58
Авиошоу: История на полета-Ликньопинг-Крумово

В този епизод от предаването за авиация на Bulgaria ON AIR "Авиошоу" с Александър Богоявленски ви представяме два музея, разположени на 2700 км разстояние един от друг: музеите в Линкьопинг и Крумово.

Музеят на авиацията в Линкьопинг е най-големият в Швеция и представя главно историята и машините, които през годините преминават през Шведските военновъздушни сили. В постоянната експозиция могат да се видят почти всички типове бойни самолети и хеликоптери, които са преминали през шведските ВВС или в момента са на въоръжение. Разбира се, тук е мястото да видите и запазени екземпляри от всички бойни самолети, произведени в Швеция, главно от SAAB.

Ще видите докъде е стигнала реставрацията на сваления DC-3 и какво каза Хакан Буске, президент и CEO на SAAB Group. Посланикът ни в Стокхолм Светлан Стоев представя възможностите за туризъм в Швеция и връзките между България и северната страна.

Музеят на авиацията в Крумово край Пловдив събира най-голямата колекция граждански и военни самолети в България, както и уникални артефакти от космическата история на страната. Поддържан на световно ниво, благодарение на ентусиазма на феновете на авиацията и историята. Разказва Рада Банелиева, директор на Музея на авиацията-Крумово.

Гледайте епизода на Авиошоу "История на полета: Линкьопинг-Крумово" от 29 май 2016.