Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Йозеф Варади за новите пазари на Wizzair

Ексклузивно интервю за Bulgaria ON AIR - Авиошоу

08.06.2015 | 08:00
Йозеф Варади за новите пазари на Wizzair

Тази седмица в Авиошоу по телевизия Bulgaria ON AIR разговаряме с главния изпълнителен директор на Wizzair Йозеф Варади за философията на най-големия нискоразходен авиопревозвач в Централна и Източна Европа, за новите пазари на авиокомпанията и за плановете й за България.
Във втората част на предаването ще видите как с почести и воден салют на 4 юни 2015 беше открита новата дестинация на националния ни превозвач Bulgaria Air до Дюселдорф. Полетите ще се изпълняват 3 пъти седмично и предоставят удобни връзки, както във вътрешността на Германия, така и по трансатлантически дестинации, като Ню Йорк, Чикаго и Маями, благодарение на партньорството с Air Berlin.

Още по темата

Европейските нискоразходни превозвачи навлизат в нова ожесточена фаза на конкуренцията помежду си - този път в един доскоро подценяван от някои от тях сегмент. Към края на 2014 година делът на бизнес пътниците, които използват услугите на такива авиокомпании се увеличил два и половина пъти за последните три години. Превозвачите реагираха бързо и всички, освен Ryanair развиха отделни продукти за такива пътници. От началото на новата година обаче и ирландският оператор Ryanair, който е най-големият в света, възприе нова политика, която му отвори широко вратата към тази много по-платежоспособна група и която ще допринесе в най-голяма степен за очакваното увеличение на приходите и печалбата с над 20%.
Основен конкурент на Ryanair в Централна и Източна Европа е базираната в Унгария Wizzair, която само за 10 годишното си съществуване успя да се изгради и задържи, като един от лидерите в повече от 10 държави, включително България.


С помоща на колегите от Bloomberg TV в Лондон успяхме да зададем няколко въпроса на главния изпълнителен директор на Wizzair, Йозеф Варади, който започва с това, кои са основните пазари на компанията към момента и каква е стратегията й за развитие на мрежата.

Гледайте предаването във видеото.