Новият кросоувър на Infiniti се счупи на премиерата си

Електромобилът трябва да покаже новия стил на японската марка

15.01.2019 | 22:40 Редактор: Велислав Филипов
Новият кросоувър на Infiniti се счупи на премиерата си

С гаф стартира премиерата на концептуалния електрически кросоувър на Infiniti, която се състоя по време на автосалона в Детройт. Моделът е много важен за японската марка, тъй като това не само е нейният първи автомобил изцяло на ток, то и машината, която ще покаже новия дизайнерски език на марката.

Кросоувърът обаче се повреди на път към щанда на Infiniti, като това беше заснето от журналисти на изданието Detroit Free Press, които публикуваха и видео от случката. Причините за повредата не се съобщават, но проблемът все пак бързо е бил отстранен.

От компанията определят QX Inspiration като "средноразмерен кросоувър”, но не разкриват точните му размери. Единствено се знае, че дължината на електромобила е 4650 мм, което означава, че габаритите му са подобни на тези на Infiniti QX50.

Техническите характеристики също не се съобщават. Официално бе обявено, че кросоувър е получил по един електромотор на всяка ок и система за задвижване на четирите колела e-AWD. Представител на компанията разкри, че като мощност силовитя агрегат на QX Inspiration съответства на бензинова версия с V8 двигател. Това означава, че моделът разполага с около 500 к.с.

Машината е изградена на изцяло нова платформа с плосък под, под който е поставен блок батерии с капацитет 115 кВт/ч. Това трябва да осигури на електромобила пробег от 500 км с едно зареждане на батериите.

Известно е още, че QX Inspiration е не само концепция, но и предсериен модел. Той ще се появи на пазара около 2022-2023 г.

Снимки: Infiniti, видео: YouTube

Повече новини четете на AutoMedia.