fallback

От догодина А1 започва да продава електронни винетки

Може да спечелите смартфон "А1 Smart N9" от месечната игра на телекома

19.12.2018 | 12:01 Автор: Иван Берберов

От първи януари 2019 г. се въвежда електронна винетка за удостоверяване на платената винетна такса за ползване на платената пътна мрежа в страната. Вече няма да се издават и предлагат хартиени винетки и няма да се изисква залепване на стикер на предното стъкло на автомобила. 

А1 следва своята стратегия да прави технологиите си достъпни, лесни и полезни за хората. Компанията ще бъде първият телеком, който ще предлага електронни винетки в своите магазини, онлайн на сайта им и на мобилното им приложение "Моят А1". 

Всеки месец мрежата на А1 генерира 6000 терабайта мобилен трафик, 1,5 млрд. изговорени минути. А1 разполага с над 3200 базови станции, а мобилната 4G мрежа на компанията обхваща 97% от населението на България. 

През последната година компанията е инвестирала над 70 млн. лв. в модернизирането на своята мрежа. Потвърждение за развитието на мобилната мрежа на А1 са и резултатите на световния лидер по тестването на бързината и качеството на мобилните мрежи "Ookla". Според него А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за последното тримесечие на 2018 година. 

Време е за въпроса в месечната игра на А1. Отговаряйте правилно във Facebook страницата на телекома с коментар под техните новини. Наградата за позналите е нов смартфон – "А1 Smart N9". 

А ето го и въпроса: Откъде потребителите могат да закупят нова електронна винетка от А1?

fallback
Още от Техно
fallback