Facebook призова потребители в Банкок да се отбележат, че са в безопастност

Социалната мрежа поиска това, след слух за експлозия на малка бомба в тайландската столица

29.12.2016 | 21:35 Редактор: Жанета Нейкова
Facebook призова потребители в Банкок да се отбележат, че са в безопастност

 

[related_articles]

Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. заяви, че не е било грешка да призове потребителите в Банкок да се отбележат, че са в безопасност чрез своята услуга за безопасност Safety Check, след като се появи слух за експлозия на малка бомба, предава Bloomberg, цитиран от Investor.bg

С помощта на функцията потребителите в даден район могат да маркират в профилите си, че са добре. Случаят в Банкок обаче е пример за това колко чести ще станат предупрежденията за отбелязване на безопасност на Facebook.  

Въпросните предупреждения в Банкок предизвикаха паника, тъй като хората се притесняваха за близките си. Оказа се, че протестиращ е хвърлил малки бомбички в сградата на правителството и никой не е бил ранен.

Facebook вземаше до скоро вътрешнофирмени решения за това кога трябва да активира тази функция, която изисква потребителите в определен район да се маркират в безопасност - след катастрофи, като земетресението в Непал и терористичните атаки в Париж. Инцидентите, които привлякоха вниманието на компанията, се оказаха наистина големи световни кризи. През ноември социалната мрежа повери силата на функцията на своите 1,8 млрд. потребители, които сега могат да решават кои бедствия да влизат в нея.

„Това позволява отбелязването да се използва от повече хора по-често, независимо колко малка или голяма е кризата”, коментира Facebook.

Повече по темата четете в Investor.bg