Новият iPhone 7 ще бъде водоустойчив?

Най-вероятно устройството ще бъде представено в началото на септември и ще влезе в продажба скоро след това

15.08.2016 | 12:51 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Apple

Днешно време разчитаме на телефоните си за почти всичко, така че когато го изтървем във водата - независимо дали става дума за басейн, вана или в мивката - го приемаме като катастрофа, пише The Telegraph.

Решението, отвъд очевидното "да бъдем по-внимателни", е да се намери начин телефоните ни да бъдат водоустойчиви и от Apple вървят в тази посока.

Миналогодишният iPhone 6s е много по-устойчив на вода, "опакован" е от водоустойчив материал около "чувствителните" зони на устройството, а серия слухове предполагат, че следващият iPhone 7 може и да има още подобрения в тази област.

iOS 10 с ново свойство

Новият iPhone 7 ще бъде съпроводен и с iOS 10 - най-новото поколение мобилна операционна система на Apple, която ще е достъпна и за по-старите модели.

Тестерите са забелязали нова функция на софтуера, която "казва" на потребителите да не включват телефона си за зареждане, ако бъде открита течност. 

Премахване на жака за слушалки

Една от най-големите промени в iPhone 7 - на-вероятно ще бъде премахнат 3,5 мм жак за слушалки, което означава, слушалките ще се свързват безжично или чрез приставка към мястото за зареждане.

Това е още една стъпка в посока премахване на точка за достъп на течност.

Най-вероятно устройството ще бъде представено в началото на септември и ще влезе в продажба скоро след това.