Над 1 млрд. души използват Messenger всеки месец

Оставаме фокусирани върху това да помагаме на хората да се свързват, казва вицепрезидент на съобщенията във Facebook

21.07.2016 | 18:31 Редактор: Луиза Божинова
Над 1 млрд. души използват Messenger всеки месец

Вече над 1 млрд. души използват чат приложението Facebook Messenger всеки месец, съобщи социалната мрежа. Това прави Messenger четвъртото Facebook приложение, което влиза в клуба на услугите, които се използват от 1 млрд. потребители. Другите продукти на Facebook, които се радват на такава голяма потребителска база са WhatsApp, Groups и основното мобилно приложение.

През последните няколко години Messenger се разви от просто приложение за чат в цялостна платформа, която позволява на потребителите да изпращат текст, видео, стикери, аудио, пари, поръчка на автомобил чрез Uber или на цветя.

Messenger е второто най-популярно приложение в Apple Store след Facebook, като е било свалено над 1 милиард пъти.

"Като част от пътуването към 1 млрд. потребители ние се опитахме да създадем най-доброто усещане и преживяване за потребителите в модерната комуникация. Оставаме фокусирани върху това да помагаме на хората да се свързват“, казва Дейвид Маркус, вицепрезидент на Messenger.

В Messenger платформата вече има над 18 000 бота, 10% от всички обаждания чрез интернет са направени през това приложение, като са изпратени и повече от 22 млн. GIF изображения на ден.

Повече технологични новини четете в Bloombergtv.bg.