Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Видео стриймингът - последният пирон в ковчега на конкурентите на Facebook

Не е изненадващо, че новата опция на социалната мрежа ще бъде отделена подобно на Messenger, коментира Христо Ласков

13.04.2016 | 21:09 Редактор: Ирина Георгиева
Видео стриймингът - последният пирон в ковчега на конкурентите на Facebook

Новата опция на социалната мрежа Facebook за видео на живо Live най-вероятно ще бъде отделена подобно на Messenger. Това не е изненадващо, а възможно най-добрият ход. Това заяви Христо Ласков в Денят ON AIR.

"Тази платформа тепърва ще търпи развитие, тъй като видеото е много полезно като продукт за асимилиране от крайния потребител, консуматора на медия. Като потребител разбирам всеки един от нас, който гледа видео в момента", добави Ласков.

Живото видео ще бъде последният пирон в ковчега на някои от основните конкуренти на Facebook, заяви Ласков. Според него социалната мрежа ще се превърне в предпочитан избор дори за предаване на събития, които се случват в момента или дори на конферентни връзки.

Видеото ще бъде във фокуса на Facebook и в бъдеще, повтори той. Сред целите на мрежата са да успее да привлече и хората, които все още не я използват.

"И други интернет компании имат изгода да осигурят достъп до интернет. Като всеки един пазар и интернет има своя капацитет. В случая има едни 4 млрд. потребители, които са извън досега на тези компании. Тук се получава малко ситуация "ефектът е в дефекта" - реално разширявайки бизнеса си тези компании помагат на едни хора, които много трудно биха намерили интернет, защото от тези 4 млрд., 1 млрд. нямат финансовата възможност да си го позволят. Всъщност те са разделeни така - 1 млрд. нямат никакъв достъп до интернет, 1 млрд. имат инфраструктурата, но нямат финансовата възможност, а 2 млрд. нямат желание да се свържат", поясни той.

Чуйте целия коментар в следващото видео: