fallback

Виртуалната реалност ще подобри журналистиката

Технологията може да замени електронните писма и обажданията, твърдят експерти

13.07.2016 | 18:00 Автор: Луиза Божинова

Технологията на виртуалната реалност ще подобри журналистиката и ще създаде нов бизнес модел за медийната индустрия. Това мненеи застъпи Матиас Дьопфнер, главен изпълнителен директор на германския медиен гигант Axel Springer, в материал на Bloomberg.

Дьопфнер е обсъдил технологията с изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, който вярва, че виртуалната реалност може да замени електронните писма и обажданията.

Медийната индустрия вече разполага с камери за виртуална реалност, които се използват при репортажи от конфликтни точки по света.

"Виртуалната реалност наистина може да направи журналистическото съдържание по-добро, без да е необходимо журналистът или потребителят да са физически на конкретното място", обясни Дьопфнер.

Axel Springer цифровизира своите новини, за да компенсира спада от приходите от печатните продукти. Издателят на най-продавания таблоид Bild генерира около три четвърти от печалбата си от цифровия си бизнес.

Услугата на Snapchat Inc. е друга "огромна възможност" за разпространяване на съдържание, заяви Дьопфнер.

В същото време той разкритикува рекламните блокери, които таксуват рекламодателите, за да позволят тяхното съдържание да достигне до потребителя, наричайки този бизнес модел "изнудване".

Повече технологични новини четете на Bloombergtv.bg

fallback
Още от Техно
fallback