Новите телефони на Apple на старите цени /в САЩ/

Компанията ги пуска в нов цвят: златисто розово

09.09.2015 | 22:09
Новите телефони на Apple на старите цени /в САЩ/

След седмици на спекулации Apple показва най-после последните си устройства и софтуер в огромната зала в Сан Франциско на 9 септември 2015. Събитието бе следено на живо в хиляди блогове и Туитър. По-бързи iPhones и нов ТВ бокс, Моливът и нов, по-голям iPad бяха дългоочакваните новини от Apple.

 

Главният изпълнителен директор Тим Кук показа iPhone 6S и iPhone 6S Plus. Новите смартфони, които бяха наречени „най-модерните“ излизат на 25 септември.

„Може да изглеждат познато, но сме променили всичко в тях“, каза Тим Кук.

Двете устройства са 70% по-бързи, благодарение на новия чип А9.

 

Едно от най-големите подобрения в последните модели на iPhone е 12-мегапикселовата самера iSight, която може да записва 4K видео.

 

Новите модели използват и 3D Touch – подобно на Force Touch, използван в последните модели на MacBook и Apple Watch. Позволява да се отчита разликата между леко докосване и силен натиск, с което увеличава броя на действията, които потребителят може да упражнява с една ръка.

 

"Нови телефони, стари цени" - Mashable

 

Двата нови модела не са по-малки от предишните и имат същите 4,7-инчов и 5,5-инчов екран. За тези, за които цветът на телефона е много важен, Apple измисли нов – златисто розово.

Събитието завърши с концерт на One Republic.

Четете още: Как бе приет Моливът