Microsoft на събитие на Apple-сблъсъкът на двата свята: CNET

Apple представя новите си устройства и софтуер в Сан Франциско

09.09.2015 | 21:52
Microsoft на събитие на Apple-сблъсъкът на двата свята: CNET

Apple показа iPad Pro с 12,9 инчов екран и стилус за 99 долара.

На специално събитие в залата със 7000 места в Yerba Buena Center for the Arts в Сан Франциско Apple показа последните си устройства и софтуер.

Събитието е дългоочаквано, следи се с огромно внимание и събира възхищение и солени коментари в Туитър.

 

iPad

Apple показа iPad с по-голям екран, подходящ за работа, игри и монтаж и гледане на филми. Според производителя новото устройство разполага с бързината на обработка като 80% от преносимите РС, продадени в последните 6 месеца.

Apple съобщи, че iPad Pro би трябвало да може да работи /цели/ 10 часа без зареждане и ще се продава от 799 до 1079 долара, според обема на паметта, с 4G свързаност.

 

Молив

На специалното събитие бе показан и Моливът /стилус/, наречен Apple Pencil със сензори, които позволяват да се имитира рисунъка на истински молив върху хартия.

Съобщението е забележително, защото бившият шеф на фирмата, покойният Стив Джобс беше казал при представянето на оригиналния iPad:

„Ако видите стилус, значи са се издънили“.

Моливът струва 99 долара, а клавиатурата – 169 долара.

 

 

Часовникът

Apple обяви ъпгрейд на операционната система на своя смарт часовник, която ще излезе на 16 септември. Watch OS2 ще позволява на приложения на трети страни да работят на устройството, вместо на свързания телефон.

Освен че ще се зареждат по-бързо, приложенията ще могат да възпроизвеждат видео и ще имат достъп до микрофона и сензорите на часовника. Компанията работи с Hermes за каишките.

 

ТВ

Приложението за гласово разпознаване на команди Siri ще управлява приложения, които ще правят предложения за филми, подходящи за деца, ще пуска определен епизод от поредица и ще връща назад 15 секунди.

„Бъдещето на телевизията са приложенията“, каза Тим Кук.

Новият модел Apple TV силно ще зависи от дистанционното си, с много опростен дизайн и четири бутона.

GoPro се възползва от това и ще позволи на потребителите да гледат лайв стрийм.

Facebook съобщи, че ще сложи своя Messenger на платформата.

 

Събитието се коментира оживено в Туитър.

 

Някои отбелязват, че всички на сцената носят пурпурно, други пускат язвителни забележки за молива и приложението на телевизора, което ще може да повтаря последните 15 сек. при поискване. Всички отбелязаха присъствието на първата жена на презентацията на Apple, както и участието на разработчиците на Microsoft.

Четете още: новите iPhones на старите цени /в САЩ/