Uber търси 1 млрд долара финансиране в Китай

08.07.2015 | 14:36
Uber търси 1 млрд долара финансиране в Китай

Uber Technologies Inc., се опитва да набере 1 млрд долара финансиране за дейността си в Китай, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои неназовани източници.

Uber China обмисля оценка около 7 - 8 млрд долара, са казали на Bloomberg запознати с въпроса лица, поискали да не бъдат цитирани, заради поверителността на преговорите.

 

Uber ще обжалва глобите за общо 200 000 лева, които КЗК наложи на Uber BV – Холандия и Rasier Operations - Холандия

 

Още по темата

Базираната в Пекин интернет компания Baidu Inc. вече е инвеститор в глобалните операции на Uber и възнамерява да купи нов дял в местната компания, са казали още двама от източниците.

Сделката е първата, в която стартъпът от Сан Франциско ще раздели операциите си за определена страна, допускайки външни инвеститори.

Uber влага много, за да спечели клиенти на фона на конфуренцията от Didi Kuaidi, компания, подкрепена от местни интернет гиганти като Alibaba Group Holding Ltd и Tencent Holding Ltd.

Uber планира на инвестира над 1 млрд долара в Китай тази година според писмо до инвеститорите от главния изпълнителен директор Травис Каланик от юни. Потребителите на приложението на Uber извършват почти 1 млн пътувания дневно в страната, а бизнесът за последния месец се удвои.

 

Приложенията Didi и Kuaidi, които са част от най-голямата платформа в Китай за таксиметрови услуги и споделено пътуване тази година се сляха с цел намаляване на разходите. Китайската компания работи директно с таксиметрови шофьори, избягвайки протестите, на които бе изложен Uber в страната.

"Не можем да коментираме конкретни цифри", каза Кристин Карвел, говорител на Uber с мейл до Bloomberg. "Но виждаме голям ентусиазъм - по-голям от очакваното - от инвеститорите; както по отношение на обема инвестиция, така и на общата оценка".

Baidu не е коментирал.