Белгийската комисия по поверителността призова Facebook в съда

Обвинението е, че социалната мрежа следи навиците на сърфиране, както на потребителите си, така и на тези, които не са регистрирани във Facebook

17.06.2015 | 11:13 Редактор: Мариета Иванова
Белгийската комисия по поверителността призова Facebook в съда

Белгийската комисия по поверителността призова Facebook в съда по обвинения, че следи потребителите в мрежата, предава BBC.

Държавната комисия по защита на поверителността също така обвинява Facebook, че следи навиците на сърфиране не само на потребителите си, но и на тези, които не са регистрирани в мрежата.

Стъпката последва критиката на същата структура от месец май.

От Facebook коментираха, че са изненадани, че Белгийската комисия е предприела „театралното действие“, предвид това, че е имало насрочена среща за обсъждане на въпроса през седмицата.

От Комисията коментират, че са взели решението, тъй като от Facebook не са дали „задоволителни отговори“ на въпросите, повдигнати преди месец.

Надзорната структура, която работи с партньори от Германия, Холандия, Франция и Испания, обвини Facebook, че нарушава европейските закони по поверителността.

Говорител на Facebook коментира, че в социалната мрежа са „изненадани и разочаровани“, след като са постигнали съгласие за среща на 19 юни, на която да обсъдят определени препоръки.