Кой ще е новият директор на Twitter

Крофърд Дел Прете, главен анализатор IDC

12.06.2015 | 15:16
Кой ще е новият директор на Twitter

Крофърд Дел Прете, главен анализатор IDC коментира в студиото на Bloomberg West с Емили Чен потенциалните кандидатури за поста на Дик Костоло.

Още по темата

Нямам още фаворит. Но мисля, че като погледнем какво трябва да направи кандидатът на тази позиция, смятам, че трябва да е човек от медиите. Мисля, че медийният бизнес научи страшно много за мнения, ангажираност на потребителите и това трябва да е голямата цел на Twitter.

Бих казал, че с развитието на медиите, точно тук трябва да търсим новия директор на Twitter, ако искаме да видим нова глава в историята на тази компания. Има доста хора, с които сигурно говорят, но всъщност едва ли всички са от технологични компании.

Не вярвам да е човек от традиционните медии, защото това не е продукт на традиционните медии. Мисля, че ще дойде човек от продуктовата страна на Facebook, който вижда, че FB е вече ограничена платформа - ограничена в интереса си към личности, които се познават.

Мисля, че първата глава от историята на Twitter е затворена и Джак бе голяма част от нея. Сигурно следващата има нужда да е на човек, който ще развие продукта. Мисля, че продуктът трябва да се развива, да бъде изнесен другаде, да привлича и ангажира нови потребители.