Apple пусна жени на сцената на конференцията WWDC за пръв път от 2010

Дженифър Бейли, вицепрезидент на Apple Pay

09.06.2015 | 09:51
Apple пусна жени на сцената на конференцията WWDC за пръв път от 2010

Apple имаше много съобщения на Световната конференция на разработчиците WWDC 2015 на 8 юни 2015. Компанията обяви Mac OS X EI Capital с подобрена поддръжка на жестовете, възможност да се отварят прозорците в пълен размер и езикови възможности за търсене в Spotlight.

Геймърите бяха щастливи да чуят, че Apple представя Metal API за MAC от iOS, в което подкрепи разработчиците да получат значително подобрена графика без натоварване на хардуера.

С iOS9 Apple представи и своя Proactive Assistant. Прилича много на Google Now, показва важни бележки и напомняния през деня. Вместо обработка на всичко в облака, Apple предлага да работим на телефона, което ще се хареса на хората, тревожещи се за сигурността на информацията си.

Още по темата

За iPad Apple представи мултитаскинг, позволяващ на приложенията да работят едновременно на таблета. Това се случва за пръв път.

Apple Watch не бе забравен. Apple демонстрира ново приложение SDK, което позволява на разработчиците да създават приложения за Apple Watch.

Представен бе и дебютът на Apple Music, новият конкурент на Spotify. За 9.99 долара на месец потребителите ще имат достъп до голям стрийм каталог, новата Beats1 радиостанция и новия социален инструмент, наречен Apple Connect. Apple Music старнира на 30 юни и ще работи на iOS в новото приложение iTunes за Mac и Windows и за Android в края на годината.

Освен всичко останало, Apple пусна жени на сцената на конференцията WWDC за пръв път от 2010.

 

Коментар на Скарлет Фу от студиото на Blooпberg в Ню Йорк:

Голямата новина днес е конференцията на разработчиците на Apple. Компанията обяви обновената музикална услуга, наречена просто Apple Music. Още една голяма новина от същото събитие е, че за пръв път жена се качи на сцената по време на важна презентация на Apple.

Директорка излиза на сцената за пръв път от 2010. Вицепрезидентката на Apple Pay Дженифър Бейли и Сюзан Прескот говориха пред публиката.

"С невероятната подкрепа на търговците, малки и големи, другия месец ще постигнем 1 милион локации, приемащи Apple Pay. Благодарение на невероятните ни разработчици имаме страхотни постижения и при приложенията. Apple Pay е толкова лесен за използване с приложение. Нашите разработчици ни казват, че имаме увеличение над 2 пъти на плащанията. Добавяме нови приложения към Apple Pay в AppStore всеки ден. Ето някои от последните, в най-различни категории - от приложенията за пътуване до приложение за домашни майстори.

С големия интерес към ApplePay в САЩ сега имаме удоволствието да ви съобщим, че Applepay ще бъде пуснат вече и във Великобритания. Още другия месец! Ще работим с най-популярните банки, като още банки ще се включат през есента.

Така ще подкрепяме над 70% от кредитните и дебитни карти във Великобритания", каза Дженифър Бейли, вицепрезидент на Apple Pay.

 

Бейли бе една от двете жени, които говориха на събитието на Apple, като Прескот показа как ще изглежда новинарското приложение на Apple. Сега проверявам как са Apple с половата диверсификация. Ако проверите глобално, ще видите, че имат 70% мъже и 30% жени. Като лидерски позиции обаче 72% са мъже, а 28% са жени. Така че определено Apple имат още работа, но поне дават видимост, която жените, работи там заслужават.