Отвори врати в София изложението MachTech&InnoTech

За пета поредна година отвори врати най-голямото изложението за индустриална техника в страната.

11.03.2015 | 15:15 Редактор: Пролетина Съботинова
Отвори врати в София изложението MachTech&InnoTech

МаcхTech&InnoTech представи най-иновативните продукти и технологии в машиностроителния бранш и автоматиката за 2015 година. Бизнес форумът за иновации и конкуретноспособност се организира със подкрепата на най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и среден бизнес.

Над 20 компании от машиностроителния бранш представиха своите нови продукти в сферата на металорежещите и металообработващи машини, лазарни технологии, хидравлични и пневматични устройства. Събитието дава възможност на българските и чужди фирми да разменят опит и да осъществят бъдещи бизнес отношения. Според фирмите машиностроителния сектор в България се развива положително.

"Това е най-хубавото, защото имаме възможност да обменяме опит по между си.Нашата идея тази година беше да наблегнем на високотехнологични работни маси Зигмунд и системи за аспириране на заваръчен дим, защото това е най-големият проблем, на който никой не обръща внимание - именно здравето на заварчиците" , коментира продуктов специалист от фирма за машиностроене Антон Николов.

Фокусът към иновационните технологии е изцяло в сферата на индустриалната автоматизация, мрежи и софтуер, роботика и мехатроника. В рамките на събитието "Аз, инженерът"  се проведе и съзтезание по сглобяване и борба с роботи.

"За пета поредна година провеждаме МаcхTech&InnoTech, което е за индустриални машини, металорежещи машини, автоматика,  роботика, промишлена електроника.  Тази година силно застъпени са и електромобилите" обясни главният мениджър от Интер Експо Център Мая Симова.

По този повод индустриалният клъстер Електромобили ще представи нова версия на зарядна колонка за електромобили. Изложението ще продължи три дни и включва бизнес форум за иновации и конкурентоспособност, на който ще бъдат представени  новите научни решения и успешни практики на компаниите.