Тръмп приема криптодарения за президентската си кампания

Той все още не е предложил никакви конкретни политики за сектора

22.05.2024 | 10:48 Редактор: Беатрис Младжова
Тръмп приема криптодарения за президентската си кампания

От вторник Доналд Тръмп приема криптодарения за предизборната си кампания, за да спази обещанието си да стане първия водещ президент, който приема биткойни, етери и други цифрови валути.

Това се случва няколко седмици, след като той се обяви за кандидата на криптосектора по време на гала вечер в курорта Мар-а-Лаго, съобщi CoinDesk.

От кампанията на Тръмп заявиха в изявление, че ще създадат "криптоармия", която да се бори с "антикриптоармията", която сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън води.

Въпреки че Тръмп все още не е предложил никакви конкретни криптополитики, поддръжниците на неговото позициониране приемат настоящото развитие за достатъчно. Това до голяма степен се дължи на факта, че администрацията на настоящия президент и кандидат на демократите Джо Байдън е заемала позиция срещу криптовалутите в миналото.

Установяването на темата за на криптовалутите като част от предизборната кампания може да промени изчисленията на демократите. В сряда се очаква гласуване в Камарата на представителите, което по всяка вероятност ще одобри криптозакон с двупартийна подкрепа, след като някои демократи призоваха колегите си от партията също да му дадат зелена светлина.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС