Неочакван законопроект забавя развитието на електромобилите в САЩ

Откакто Джо Байдън пое "по пътя на електрификация" са инвестирани над $210 млрд. в производство

08.05.2024 | 12:45 Редактор: Вяра Димова
Неочакван законопроект забавя развитието на електромобилите в САЩ

Внесоха законопроект в САЩ за отмяна на данъчния кредит върху електрическите автомобили, което ще забави развитието им на местна почва, като по този начин, според експерти, ще остави лидерството в производството на електрически автомобили на Китай.

Новият законопроект ще отмени Закона за намаляване на инфлацията, който заделя стотици милиарди долари за климатични разходи, голяма част от които са предназначени за данъчни облекчения при закупуване на електрически превозни средства.

Тези кредити бяха нещо като продължение и разширение на данъчния кредит от $7500 за екологични автомобили, въведен за първи път още през 2008 година. Но тези кредити първоначално бяха ограничени до 200 000 единици на производител, така че новият закон за инфлацията подобри достъпа до тези кредити.

Откакто президентът на САЩ Джо Байдън пое "по пътя на електрификация" са инвестирани над 210 млрд. долара в производството и логистиката на електрически автомобили, което ще създаде 250 000 нови работни места през следващите години.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС