Нов начин за борба с незаконното паркиране - "скоба" върху предното стъкло (+ВИДЕО)

Отключването е възможно само след заплащане на глоба от $185

01.05.2024 | 22:34 Редактор: Толя Стоянова

Ню Йорк сe похвали с нова технология за справяне с нарушителите, които паркират неправилно - иновативно устройство, наречено Barnacle, просто затваря предното стъкло и блокира автомобила, докато глобата не бъде платена. Както показва практиката на експерименталното внедряване, това е много по-ефективен инструмент от традиционното механично заключване на колелата. Експертите обаче смятат, че този успех на полицията е временен.

Новото устройство наподобява куфар. Той се разгъва като книга и се поставя върху повърхността на предното стъкло. Операторът стартира заключващия механизъм и заключва устройството. Трудно е да премахнете или отделите това устройство от стъклото, но няма нищо невъзможно - за всяко изобретение има майстори, които ще намерят решение.

В разширен режим на работа устройството разполага с мотор и две вендузи. Залепват за стъклото и се отделят от повърхността му само при отключване. Покритието от предното стъкло се отстранява с помощта на код за отключване. Шофьорите го получават, като се обадят на посочения телефонен номер или като влязат в сайта, чиито подробности и инструкции стъпка по стъпка са поставени на повърхността на устройството. Разбира се, отключването е възможно само след заплащане на глоба от $185.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Кадър YouTube


2
0 rate up comment rate down comment 0
Дани
преди 1 седмица
Вече, са му намерили отговор.Пускат парното на предното стъкло на максимум. От топлина гумата на вендузите поддава и под тях внимателно се подпъхва нещо твърдо и плоско, което води до тяхното отлепяне.Самите "куфари" имат обаче GPS. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Точно ще го върнат на определените за това места. Българите са много точен и подреден народ и слушат и изпълняват Сигнализирай за неуместен коментар