Мъск е на важни срещи в Китай, където съхранява всички данни на Tesla

За мен беше чест да се срещна с премиера Ли Цян, каза милиардерът

29.04.2024 | 07:53 Редактор: Тодор Петров
Мъск е на важни срещи в Китай, където съхранява всички данни на Tesla

Милиардерът Илън Мъск пристигна в Китай, където проведе среща с премиера Ли Цян, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Този следобед изпълнителният директор на Tesla Илyн Мъск пристигна в Пекин по покана на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия", съобщи Китайската централна телевизия. 

"За мен беше чест да се срещна с премиера Ли Цян. Познаваме се от много години, от ранните дни в Шанхай", заяви милиардерът.

Посещението не беше обявено предварително. По време на посещението китайският премиер е заявил, че развитието на Tesla в Китай може да се смята за успешен пример на китайско-американското търговско и икономическо сътрудничество, съобщават китайски медии.

От 2021 г. компанията Tesla съхранява всички данни, събрани от автомобилите си, в Шанхай, както се изисква от китайските регулаторни органи, и не е прехвърлила нищо от тях в САЩ.

Посещението на Мъск в Китай не е оповестено публично, а източниците говориха при условие за анонимност. От Tesla също засега няма коментар, предаде БТА.

Tesla е продала повече от 1,7 милиона автомобила в Китай, откакто стъпи на пазара преди десет години, а фабриката в Шанхай е най-голямата в света.

Снимка: БГНЕС