Мъск ще обсъжда в Китай внедряването на автономни превозни средства

Tesla може да направи FSD достъпен

28.04.2024 | 10:30 Редактор: Толя Стоянова
Мъск ще обсъжда в Китай внедряването на автономни превозни средства

Илън Мъск планира да се срещне с високопоставени китайски служители в Пекин, за да обсъди внедряването на софтуера за пълно автономно шофиране (FSD) в Китай и да получи одобрение за прехвърляне на данни, събрани от превозните средства на Tesla, от страната в чужбина за обучение на алгоритми за технологиите на компанията за автономно шофиране.

От 2021 г. Tesla съхранява всички данни, събрани от своите китайски коли в Шанхай, както се изисква от местните регулатори, и не е прехвърлила такива обратно в САЩ. Американският производител на електрически превозни средства пусна FSD, най-модерната версия на своя софтуер Autopilot, преди четири години, но все още не го е предоставил в Китай, въпреки че клиентите го призовават да го направи.

Мъск каза по-рано този месец, че Tesla може да направи FSD достъпен за клиенти в Китай "много скоро" в отговор на запитване в социалната платформа X. Конкурентни китайски производители на автомобили като XPeng се стремят да си осигурят предимство пред Tesla чрез пускане на подобен софтуер.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС