Китайско копие на Lamborghini струва само €15 000

Базовата версия е със задвижване на предните колела, но гамата включва варианти с 4WD

18.04.2024 | 23:10 Редактор: Толя Стоянова
Китайско копие на Lamborghini струва само €15 000

Представете си, че можете да закупите копие на Lamborghini Urus на цена, по-ниска от тази на Dacia Sandero. Такъв е случаят в Китай с Jetour Dasheng - спортен SUV с компактни размери, който се предлага на вътрешния пазар. При излизането на модела цената му беше между 99 900 и 169 900 юана, което е между 25 000 и 42 000 лева по днешния обменен курс. Базовата версия е със задвижване на предните колела, но гамата включва варианти с 4WD.

Марката Jetour, под която се продава китайският SUV, е собственост на Chery Automobile. Дължината на Dasheng е 4,59 метра, а междуосието - 2,72 метра. Спортният стил се доказва и от много привличащи окото елементи. Сред тях, например, е огромната безрамкова решетка с люспеста шарка, големите лети джанти (до 20 цола), както и дръжките на вратите, изравнени с каросерията.

В салона се залага на минималистичен дизайн с голям 15,6-инчов централен екран и без конвенционални бутони. Воланът е сплескан отгоре и отдолу, а интериорът е пълен с технологии - проекционен дисплей, гласов асистент, база за безжично зареждане и ниво 2 на полуавтономно шофиране.

Гамата задвижващи агрегати на Jetour Dasheng се състои от два бензинови двигателя с турбокомпресор и plug-in хибридно задвижване. Сред опциите с чист ДВГ има 1,5-литров двигател със 156 к.с., свързан с шестстепенна механична или автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pixabay