Google прави нови съкращения, опитвайки да свие разходите

Малка част от засегнатите ще се преместят в центровете, в които компанията инвестира

18.04.2024 | 11:23 Редактор:
Google прави нови съкращения, опитвайки да свие разходите
Google прави нови съкращения, опитвайки да свие разходите

Американската интернет компания Google съкращава неуточнен брой служители, обяви неин говорител, цитиран от Ройтерс. Това е поредният кръг на съкращения, които технологичният гигант извършва, докато се опитва да свие разходите си.

Говорителят твърди, че съкращенията не обхващат цялата компания, както и че засегнатите кадри ще могат да кандидатстват за други вътрешни позиции. Все пак той не уточнява какъв е броят на работниците, които ще бъдат повлияни от  този ход, нито при какви условия ще се случат съкращенията.

Малка част от засегнатите ще се преместят в центровете, в които компанията инвестира, включително в Индия, Чикаго, Атланта и Дъблин. Съкращенията следват редица такива в Google, както и в технологичната, и медийната индустрия през тази година, подхранвайки страховете, че могат да продължат, докато компаниите се сблъскват с икономическата несигурност.

"През втората половина на 2023 г. и през 2024 г. редица наши екипи направиха промени, за да станат по-ефективни и да работят по-добре, да премахнат натрупванията и да приведат ресурсите в съответствие с най-големите си продуктови приоритети", допълва говорителят.

Служители в няколко от екипите на Google в нейните отдели за недвижими имоти и финанси са били засегнати, твърди Business Insider.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Pexels