Божидар Божанов пита Meta защо Facebook блокира някои постове

"Дали е бъг, засилена тролска активност или нещо друго?"

16.04.2024 | 18:40 Редактор: Елеонора Танева
Божидар Божанов пита Meta защо Facebook блокира някои постове

Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов е изпратил писмо до Meta след вълна от сигнали за блокирани постове във Facebook.

"Напоследък получавам доста оплаквания за блокирано съдържание от страна на Facebook, поради уж нарушаване на правилата за публикуване на сексуално съдържание. На практика никоя от тези публикации няма такова съдържание, а става дума за обичайни публикации на граждани, журналисти и политици (без значение от партията).

В тази връзка днес изпратих писмо на Meta в качеството ми на председател на Комисията по електронно управление и информационни технологии, с което искам да дадат обяснение за тези странности - дали е бъг, засилена тролска активност или нещо друго", уточни Божанов.

Писмото е изпратено с копие до Комисията за регулиране на съобщения, която с решение на Министерския съвет е определена за координатор на цифровите услуги и макар България все още не е приела изменения в Закона за електронните съобщения, които привеждат Акта за цифровите услуги в действие, действа в това качество.

"Свободата на изразяване следва да е гарантирана, особено в предизборен период", подчертава Божанов.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: pixabay