BMW създава дигитална кола с нов софтуер и автономно шофиране

Обединява сили с TataTechnologies

02.04.2024 | 17:42 Редактор: Толя Стоянова
BMW създава дигитална кола с нов софтуер и автономно шофиране

BMW Group и Tata Technologies - компанията за инженерни и дигитални услуги на индийската група, обявиха, че са подписали споразумение за създаване на съвместно предприятие с цел откриване на няколко нови центъра за разработка на софтуер и IT в Индия. Новите съоръжения ще бъдат разположени в градовете Пуна, Бангалор и Ченай, като основните научноизследователски и развойни дейности за автомобилите ще се извършват в първите две места, докато третото ще се фокусира върху IT решенията на компанията.

Новото съвместно предприятие между BMW Group и Tata Group ще използва обширния опит на индийската компания в дигиталното инженерство, за да допринесе за глобалната стратегическа експанзия на германския автомобилен производител. Целта на споразумението е разработване на нови системи за автономно шофиране, нов софтуер на информационно-развлекателните системи и нови цифрови услуги.

Инженерите ще бъдат натоварени със задачата да се съсредоточат върху възможностите за софтуерно кодиране, стратегическа разработка на софтуер за внедряване на нови функции в автомобилите на бъдещето и изучаване на решения за софтуерно дефинирани превозни средства (SDV), т.е. всички онези автомобили на бъдещето, които ще имат всички електрически компоненти, управлявани от една операционна система, която може да се актуализира непрекъснато.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pixabay