Колите на Google Street View тръгват по улиците на България

Ще покажат нови маршрути, забележителности и обновена инфраструктура

01.04.2024 | 15:16 Редактор: Тодор Петров
Колите на Google Street View тръгват по улиците на България

Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата на България тази пролет. През следващите месеци те ще посетят много градове в цялата, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. 

Целта освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути, забележителности и инфраструктура в приложението Google Maps. 

Благодарение на Google Street View потребителите имат възможност да разгледат повечето български градове, но инфраструктурата не само в населените места, но и между тях се променя и развива, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре при планиране на своите пътувания. 
Street View показва 360-градусови изображения не само на улици, но и на природни, културни и исторически забележителности, както и пешеходни маршрути и е ценен инструмент както за туризма и образованието, така и за бизнеса. 

Google поставя акцент върху защитата на поверителността. Преди публикуване на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона "Съобщете за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.