Критик откри редица недостатъци на Cybertruck на Tesla

Трудното паркиране и неинформативната камера дори доведоха до инцидент

23.03.2024 | 19:45 Редактор: Деси Николова
Критик откри редица недостатъци на Cybertruck на Tesla

Санди Мънро е известен критик в света на автомобилите, като преди това е работил като технологичен инженер във Ford в продължение на десет години. Сега, той има свой собствен блог в YouTube, където прави ревюта на различни превозни средства. Този път той избира почти нов електрически пикап Tesla Cybertruck, за да измине с него няколкостотин километра и да придобие впечатления от модела, които се оказаха силно негативни.

Санди разказва, че е впечатлен от мощността и инженерните решения в колата, но от останалите показатели на пикапа е силно разочарован. Дори заради тях е участвал в лек инцидент, докато се е опитвал да паркира. Факт е, че Мънро е разочарован от липсата на странични огледала и "неинформативната" камера за задно виждане. Той твърди, че няма полза от огледало в салона на колата, защото когато багажникът е затворен, в него нищо не се вижда.

"Също така, едно от нещата, за които не съм доволен, е, че не знам къде е задната част на това превозно средство. Камерата казва, че имам около метър до стената, но всъщност е по-скоро няколко сантиметра", казва Мънро.

Поради големите габаритни размери на превозното средство, Мънро дори се блъска няколко пъти стената, като леко огъва задните ръбове на пикапа и одраска част от задната броня. В резултат на това, неговото мнение е, че "шофьорите трябва да се държат зад волана на този пикап доста внимателно, особено при маневриране в по-тесни пространства". Интересното е, че Санди Мънро далеч не е първият, който се оплаква от трудностите при шофиране на новия Tesla Cybertruck.

Снимка: БГНЕС