Илън Мъск е сред хората, определящи бъдещето на автомобилите

Петима са най-влиятелните хора в индустрията в момента

21.03.2024 | 09:45 Редактор: Вяра Димова
Илън Мъск е сред хората, определящи бъдещето на автомобилите

Могат ли само 5 души да определят съдбата на цяла индустрия като автомобилната? Отговорът е - да. За добро или за лошо, преходът към електрически коли промени баланса на силите. На автомобилната карта първи вече са ново поколение предприемачи, които определят развитието така, както самите те си представят.

Илън Мъск

Вторият най-богат човек в света към момента със състояние от 197 млрд. долара. Основател на SpaceX, SolarCity, StarLink, Neuralink, The Boring Company, вече собственик и на X. Докато другите компании в автомобилния свят харчат милиарди за реклама, Мъск успява да си осигури ежедневно медийно време, без дори да плаща заплати на PR отдел.

Робин Цанг

Името му вероятно за мнозина не говори нищо. Но той е основател и президент на Contemporary Amperex Technology. CATL е най-големият доставчик на батерии за електрически превозни средства в света.

Щефан Квант

Притежава 23,6% от BMW, а сестра му Сузане Клатен - 19,1%. С общо 42,7% в тях е и хлябът, и ножът. Щефан и Сузане са деца на индустриалеца Херберт Квант, който изгражда баварската марка и я утвърждава като един от най-добрите производители на луксозни и спортни автомобили в света.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС