Вратите не се отварят: Tesla ли причини смъртта на милиардерката Анджела Чао?

Нейният Model X падна в езеро, спешни медици се притесниха да не ги удари ток под водата

19.03.2024 | 09:49 Редактор: Беатрис Младжова
Вратите не се отварят: Tesla ли причини смъртта на милиардерката Анджела Чао?

В САЩ милиардерката Анджела Чао загина в резултат на нелеп инцидент. Електрическата ѝ кола Tesla потънала в езеро в Тексас, а вратите не се отворили. Инцидентът е станал на 10 февруари, но подробности станаха известни едва сега.

На 9 февруари 50-годишната Анджела Чао е поканила приятели от Harvard Business School в ранчото си. След вечеря тя ги оставя в къщата за гости и тръгва с въпросната Tesla към имението си.

Няколко минути по-късно тя се обажда на един от приятелите си и съобщава, че случайно е забила своя електрически кросоувър Tesla Model X в езерото. Спешна помощ пристига 24 минути по-късно, но колата вече е под вода.

Оказва се, че няма налични водолази. Гости на ранчото, парамедици и спасители се опитват да счупят прозорците или да отворят някоя от вратите в продължение на няколко часа, но без успех.

Според официалния доклад служители на спешната помощ са изразили загриженост, че ще бъдат ударени от електрически ток, докато се опитват да отворят електромобила под водата. Чао в крайна сметка е извадена от колата и започва реанимация, но без резултат.

Четете повече по темата в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС