OpenAI оспорва думите на Мъск: "Не сме филиал на Microsoft"

Илън мъск заведе дело срещу компанията за комерсиализация

02.03.2024 | 18:15 Редактор: Деси Николова
OpenAI оспорва думите на Мъск:

OpenAI "категорично не се съгласява" с твърденията от заведеното срещу компанията дело от Илън Мъск. Това става ясно от бележка, изпратена до служителите на стартъпа за изкуствен интелект, цитирана от Bloomberg.

Мъск, съосновател на OpenAI, който вече няма участие в компанията, заведе дело срещу нея и главния ѝ изпълнителен директор Сам Алтман, за което стана ясно в петък. Милиардерът смята, че близките отношения на OpenAI с Microsoft Corp. подкопават оригиналната ѝ мисия, а именно създаването на технология с отворен код, която да не е обект на корпоративни приоритети.

Главният стратегически директор на OpenAI Джейсън Куон отрече твърденията на Мъск, че стартъпът е "де факто филиал" на инвеститора Microsoft. Според него твърденията на милиардера "може да идват от съжалението на Илон, че днес не е ангажиран с компанията", става ясно от копие на текста, видяно от Bloomberg.

В отделна бележка, също видяна от Bloomberg, Алтман нарича Мъск свой герой и казва, че му липсва човека, когото е познавал – който се е конкурирал с другите, като е създавал по-добри технологии.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС