Триковете при смяна на маслото, с които ще увеличим живота на двигателя

Експерти казаха какво трябва да направим

26.02.2024 | 13:00 Редактор: Вяра Димова
Триковете при смяна на маслото, с които ще увеличим живота на двигателя

Добре известно е, че редовната и правилна смяна на маслото на двигателя увеличава неговия експлоатационен живот. Има обаче и някои допълнителни действия при това обслужване, които ще помогнат за подобряване на ресурса на задвижващия агрегат, както и на автомобила, категорични са експерти и посочват някои от от тях.

Първият трик е колата да бъде повдигната от едната страна. Изборът на страна зависи от конкретния модел автомобил и местоположението на пробката за източване на маслото. Важно е да се отбележи, че трябва да се следвате инструкциите на производителя и да се уверите, че превозното средство е здраво закрепено на крика, за да осигурите безопасност при работа под него.

Вторият метод включва използването на компресор. Първо е важно да отворите капачката, пред която се налива моторното масло. След това трябва да затворите дупката с ръка и да поставите цевта на пистолета между дланта и гърловината, като постепенно вкарвате въздух. Под налягане остатъчното масло ще изтече от дренажния отвор.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay