Бъдещето е тук: Скоро ще отключваме колата си само с поглед

Още по-иновативни камери ще улесняват шофьорите

11.01.2024 | 11:06 Редактор: Вяра Димова
Бъдещето е тук: Скоро ще отключваме колата си само с поглед

Технологията за лицево разпознаване е една от най-популярните функция в новите технологиите и мнозина хора вече я ползват за отключване на екрана на своите смартфони. Компанията Continental планира да използва същата технология за отключване и стартиране на автомобила.

В случая идеята е технологията да може да бъде инсталирана както вътре, така и извън автомобила. В допълнение към стартирането на превозно средство, разпознаването на лица в информационно-развлекателната система може да се използва и за улесняване на цифровите плащания, да речем, при зарядно устройство за електромобили.

От Continental посочват, че лицевото разпознаване се комбинира с друга иновация, която за първи път беше представена на изложението за електроника CES в Лас Вегас още през миналата година. Това е специална камера, която е разработена от германския производител на автомобилни части и оборудване. Благодарение на това, дизайнерите на превозни средства не трябва да променят интериора им, за да използват тази технология, а камерата така или иначе е интегрирана в това, което шофьорът гледа.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay