Kia зарадва шофьорите си с ново средство за защита от кражби

Устройството не работи за всички модели

03.01.2024 | 22:22 Редактор: Толя Стоянова
Kia зарадва шофьорите си с ново средство за защита от кражби

Корейският производител Kia ще предложи ново устройство за предотвратяване на кражба на собствениците на коли от марката. То представлява метален корпус, който се монтира към запалителния цилиндър на автомобила, като вече е достъпно за безплатен монтаж в Северна Америка.

Новият протектор на цилиндъра за запалване е предназначен да попречи на крадците да премахнат тялото на цилиндъра от кормилната колона на автомобила - метод за кражба, популяризиран от социални медии като TikTok. Устройството е предназначено за модели на Kia, които не отговарят на условията за надграждане на софтуера, свързан със сигурността, което компанията пусна през февруари 2023 г. Сред тях са Rio (2011-2021), Forte (2011-2016) и Sportage (2011-2016 година).

"Сигурността на превозните средства е основен приоритет за Kia и ние продължаваме да предприемаме действия, за да подкрепим нашите клиенти, като им помагаме да защитят техните превозни средства от кражби, които бяха насърчени от съдържание, разпространено в социалните медии", каза вицепрезидентът на сервизните операции на Kia America Грег Силвестри.

Подсилването на корпуса на запалителния цилиндър е най-новата стъпка за предпазване от тези методи на кражба, като от компанията призовават собствениците на превозни средства, които нямат имобилайзери на двигателя и не могат да получат новия софтуер, да инсталират устройството.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels