Марк Зукърбърг пуска социалната мрежа Threads в Европа

Ще бъде активирана през декември

30.11.2023 | 21:45 Редактор: Толя Стоянова
Марк Зукърбърг пуска социалната мрежа Threads в Европа

Компанията майка на Facebook – Meta Platforms планира да пусне услугата си Threads в Европа през декември, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса. Това ще бъде най-голямата експанзия на Threads от дебюта ѝ през юли и сигнализира за ангажимента на компанията към микроблогинг платформата, която се конкурира с X на Илън Мъск (преди известна като Twitter).

При пускането на услугата през юли Threads стана достъпна на повечето пазари по света, но Meta се въздържа от навлизане в Европейския съюз заради регулацията на блока, насочена към онлайн услугите, която е сред най-затегнатите в света. За да отговори на тези регулации, Meta ще даде на потребителите на ЕС избор да използват Threads изцяло за потребление – без профил, който им позволява да създават собствени публикации, посочва един от източниците.

Адам Мосери, ръководителят на Instagram, който наскоро заяви, че всички потребители на Threads вече могат да изтриват акаунтите си в услугата, без да се налага да премахват и акаунтите си в Instagram, с който са свързани.

Пазарната експанзия на Threads се случва, след като редица рекламодатели, включително Apple, Disney и IBM, спряха рекламите си в X, защото Мъск направи няколко спорни коментара в собствения си профил. Милиардерът каза, че антисемитска публикация "всъщност е истина". В сряда Мъск заяви, че всеки, който се опитва да го изнудва за рекламни пари, може "да върви по дяволите".

През октомври главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг каза, че Threads има "малко под 100 млн. месечно активни" потребители, които мисли, че могат да достигнат 1 млрд. в следващите няколко години.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС