Ще плащат ли потребителите на X? Мъск насочва месечен абонамент

Социалната мрежа ползват 550 млн. души, които генерират между 100 млн. и 200 млн. публикации дневно

19.09.2023 | 12:05 Редактор: Вяра Димова
Ще плащат ли потребителите на X? Мъск насочва месечен абонамент

Илън Мъск обсъди плановете си за Twitter, която сега е наречена X, по време на предаван на живо разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Наред с други неща, Мъск коментира, че социалната мрежа "преминава към малка месечна такса за ползване на системата X", за да се бори с "огромните армии от ботове", пише CNBC.

Мъск не посочва колко ще струва новият план на потребителите на социалната мрежа, нито какви други функции биха били включени или не в най-евтиния вариант на услугата.

По време на стрийминга милиардерът разкри няколко нови показателя за X, като каза, че сега тя има 550 млн. "месечни потребители", които генерират между 100 млн. и 200 млн. публикации дневно.

Мъск не разкрива колко от месечните потребители на платформата са автентични и колко са ботове. Освен това не направи конкретни сравнения с метриките, които Twitter преди използваше. През май 2022 г., преди придобиването от Мъск, Twitter отчете, че има "средно монетизируемо дневно активно потребление" от 229 млн. души.

Дискусията с Нетаняху имаше за цел да се съсредоточи върху теоретичните рискове на технологията за изкуствения интелект и как той потенциално трябва да бъде регулиран. Мъск обаче използва разговора, за да оспори схващането, че социалната му мрежа толерира речта на омразата и антисемитизма.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС