4 идеи къде да сложите телевизор 32 инча в кухнята

11.09.2023 | 09:00 Редактор: Вяра Димова
4 идеи къде да сложите телевизор 32 инча в кухнята

Ако кухнята ви е отделена от дневната, вероятно ще искате да имате възможност да гледате любимите си програми, докато приготвяте храна. Най-добра идея, особено за малки кухни, е да изберете сред моделите телевизори 32 инча – достатъчно компактни, за да не пречат, и достатъчно големи, за да се виждат ясно. Но къде все пак да инсталирате екрана така, че да не пречи, да е защитен от влагата на котлоните и фурната, да изглежда добре и да е удобен за гледане? Ето няколко варианта.

На стената

Стойка на стената е класически избор – това е бърз и лесен начин да инсталирате телевизор в кухнята, без да се налага да правите съществени преустройства. Освен това, така няма да заема място и да се пречка при работата в кухнята. Друг важен трик е да го окачите на нивото на очите, за да е наистина удобен за гледане.

В шкаф

Ако нямате желание екранът да се вижда постоянно, можете да го инсталирате в специален шкаф. За предпочитане е да е с плъзгащи врати, за да не пречат, когато стоят отворени, докато гледате. В такъв случай ще имате нужда от кухня по поръчка с шкаф, в който уредът влиза точно и няма да можете в бъдеще да сложите по-голям телевизор. Но това едва ли е проблем, тъй като по-голям от телевизор 32 инча на практика не е необходим в една малка или средна кухня.

На вратата на шкафа

Друга оригинална идея е да превърнете телевизора във врата на шкаф. Това също е добър начин да спестите място, като същевременно запазите пълната функционалност на кухнята си.

Когато слагате телевизор 32 инча на шкаф, трябва непременно да разполагате с поръчкова кухня, изработена така, че да е по мярка на екрана и да го държи стабилно на мястото му при отваряне и затваряне.

Тази идея е оригинална, но ще имате нужда не само от мебелист, който да проектира и изработи подходяща мебел. Ще ви трябва и добър техник, който да инсталира правилно телевизора на новото му място, така че да бъде безопасно и за устройството, и за вас, когато отваряте и затваряте вратичката с телевизора.

Секция с въртяща се поставка

Ако кухнята е свързана с дневната или хола, но все пак между тях има преграда и не виждате телевизора, докато готвите, може да използвате въртяща се поставка, която да сложите между двете стаи. Така ще можете да завъртате телевизора към онази част от помещението, в която сте в момента.

Снимка: pixabay