Ето ги и едни от най-безопасните автомобили

В съвременния свят безопасността не по-малко важна от надеждността

26.08.2023 | 18:10 Редактор: Михаела Кирилова
Ето ги и едни от най-безопасните автомобили

В съвременния свят безопасността на автомобилите е не по-малко важна от тяхната надеждност. През последните години в индустрията навлязоха огромен брой технологии, които помагат на производителите да правят все по-сигурни превозни средства. Тук не става дума само за конструкцията на каросерията, но и за системите за подпомагане на водача, които също играят основна роля.

За да бъдат определено колко безопасен е един модел, се провеждат краш-тестове, като това се прави от независимите организации. Те оценяват не само здравината на даден автомобили, но и работата на неговите система да подпомагане. 

Volkswagen - 9,5/10 (оценка на безопасност)
Volkswagen влиза в този списък като един от триото производители с оценка за безопасност 9,5 от 10. Безопасността на пътниците винаги е била приоритет за германската марка, която гарантира, че всички нейни автомобили имат здрава и безопасна обвивка.

Nissan - 9,5/100
Гамата на Nissan не е толкова разнообразна, колкото беше през 90-те години, но японският производител не прави компромиси с автомобилите си. Безопасността се съчетава солидна надеждност и висока като цяло стойност при бъдеща препродажба, което прави колите на Nissan още по-популярни.

BMW - 9.6/10
Въпреки че характеристиките може да варират от модел на модел, всички автомобили BMW разполагат с много разширени функции за безопасност. Колите на баварския автомобилен производител неизменно получават високи оценки от IIHS при тестове за катастрофи, страничен удар и здравина на покрива. 

Повече по темата четете в automedia.investor.bg

Снимка: Pexels