Предстои да дигитализират 100-те национални туристически обекта

Това обяви председателят на Българския туристически съюз Венцислав Венев

17.08.2023 | 12:48 Редактор: Михаела Кирилова
Предстои да дигитализират 100-те национални туристически обекта

"От осем години за първи път със заповед на министъра на младежта и спорта България има национално представена организация в областта на спортно-туристическата дейност. Една новина, която ни прави изключително горди и в същото време ни задължава да бъдем изключително отговорни в следващите години, така че да направим българския планински туризъм в един от водещите отрасли на България и в нашата икономика", заяви председателят на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Венев.

Той обяви, че годишно между 25 - 30 хил. души се включват в движението 100-те национални туристически обекта, а техните амбиции са те да станат 250 - 300 хил. на година като по думите му това ще стане с дигитализиране на 100-те национални туристически обекта. Венев уточни, че хартиената книжка също ще може да се използва.

"Всички проблеми, които касаят планинския туризъм, могат и би следвало да се решават по начин, уреден в закона, и ние сме тези хора, които сме длъжни и отговорни да вършим тази работа", смята той, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че благодарение на целенасочените и методични дейности, които развива новото ръководство на Съюза те са успели да привлекат млади хора. Венев коментира, че ще продължат с инициативите си и в бъдеще, като искат да се възстанови движението на младежкия туристически съюз.

Снимка: БГНЕС