Tesla мами потребителите с фалшив пробег на колите

Използван е специален софтуер, който нарочно да дава прекалено оптимистични оценки

28.07.2023 | 15:08 Редактор: Михаела Кирилова
Tesla мами потребителите с фалшив пробег на колите

Tesla от години е лъгала за обхвата на своите електромобили, твърди разследване на агенция Reuters. Компанията на Илън Мъск е използвала специален софтуер, който нарочно да дава прекалено оптимистични оценки за пробега на клиентите при пълна батерия, и дори е създала цял отдел, който да неутрализира оплакванията от твърде малкия обхват. Разкритията идват, след като веднъж вече щатската агенция за опазване на околната среда ЕРА принуди компанията да промени данните за пробега в рекламните си брошури.

По информация на Reuters, през миналото лято Tesla е създала специален екип в Невада с единствената задача да отхвърля исковете на клиенти, смятащи, че ниският обхват на автомобилите им се дължи на повреда. Операторите били инструктирани да проведат дистанционен диагностичен тест на автомобила и да уведомят клиентите, че колите им не се нуждаят от сервизно обслужване и че всичко с батерията е наред. Освен това им било казано, ако диагностиката установи друг проблем в колата, да не уведомяват за това собствениците. Към края на 2022 екипът дори напълно спрял да прави диагностични тестове, а само заблуждават клиентите, че ги е провел.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg

Снимка: Pexels


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
а защо на снимката не е Тесла? повече на чук ми прилича? Едва ли има някой наивник дето да вярва, че точно тия имат двоен на останалите пробег и това да е вярно... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Да бее
преди 8 месеца
Не моа да лъжат,не веервам Сигнализирай за неуместен коментар