Китайски хакери пробиха имейлите на американски правителствени служби

Миналия месец е имало пробив в облачната сигурност на Microsoft, съобщават служители на компанията

12.07.2023 | 10:50 Редактор: Юлиан Христов
Китайски хакери пробиха имейлите на американски правителствени служби

Хакери, свързани с Китай, са проникнали в имейлите на над 20 организации, включително някои американски федерални служби, съобщиха официални представители и служители на Microsoft. Те определиха това като част от предполагаема кампания за кибершпионаж за достъп до данни в чувствителни компютърни мрежи, пише Wall Street Journal.

Новият пробив предизвиква безпокойство сред ръководители и експерти по безопасност и е смятан за част от кампания за шпионаж, която може да компрометира ценна информация на американското правителство, съобщават запознати с въпроса източници. Високопоставени представители на западното разузнаване стават все по-притеснени през последните години заради способността на китайски хакери да организират особено впечатляващи и прикрити атаки, които в някои случаи остават неразкрити с години.

"Миналия месец системите за безопасност на американското правителство установиха проникване в облачната сигурност на Microsoft, което засегна незасекретени системи. Ръководителите веднага се свързаха с Microsoft, за да открият източника и уязвимостта в облачната им услуга", съобщи Адам Ходж, говорител на Националния съвет за сигурност към Белия дом.

Повече по темата четете в investor.bg.

Снимка: Pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Едно не мога да разбера - имаш ПРАВИТЕЛСТВЕНИ ТАЙНИ! Всяк отделна служба, трябва даси оперира на отделни сървръи, писани от различни хора, ползваща различни приложения. Ама всичко е - Дай да нахакаме една старинна система в AWS или Azure ... Сигнализирай за неуместен коментар