fallback

Google Cloud ще обучава бизнеса как да използва изкуствения интелект

Той може да организира продажби на хардуер, софтуер, услуги и други инструменти до 2032 г. за $1,3 трлн.

07.06.2023 | 18:13 Автор: Петя Кръстева

Google Cloud ще започне да предлага консултантски услуги, за да помогне на клиентите да използват генеративен изкуствен интелект (ИИ, AI), тъй като бизнесите в различни индустрии се стремят да се възползват от вълната на интерес към новата технология, предаде Bloomberg.

"Облачната" технология ще предостави на клиентите си съвети и инструменти да използват AI за идентифициране на тенденции, обобщаване на информация, повишаване на автоматизацията и генериране на съдържание, съобщи в сряда технологичният гигант. Генеративен изкуствен интелект захранва чатботове като ChatGPT и производителя на изображения Dall-E, създавайки текст, изображения или видео, като отговаря на запитвания на потребители.

През последните месеци редица компании изразиха голямо вълнение относно потенциала на генеративния изкуствен интелект, но "винаги има тази динамика за това как да започнете", посочи Кари Тарп, вицепрезидент на Google Cloud, предаде БНР.

Генеративният изкуствен интелект може да организира продажби на хардуер, софтуер, услуги и други инструменти до 2032 г. за 1,3 трлн. долара, написаха по-рано този месец анализатори на Bloomberg Intelligence.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Техно
fallback