Twitter иска помощ от потребители: Ще подобрява алгоритъма си за препоръчано съдържание

Мъск смята, че прозрачността на кода ще доведе до по-високо доверие към платформата

01.04.2023 | 15:05 Редактор: Петя Кръстева
Twitter иска помощ от потребители: Ще подобрява алгоритъма си за препоръчано съдържание

Социалната медия Twitter направи публични части от компютърния си код, които определят как сайтът препоръчва съдържание, съобщи Ройтерс. Това ще позволи на потребителите и програмистите да надникнат в работата му и ще им даде възможност да предложат промени на алгоритъма.

Компанията съобщи в петък в публикация в блога си, че е качила кода на две места в платформата за споделяне на код Github. Те включват изходния код (сорс код) за много части на Twitter, включително алгоритъма за препоръки, контролиращ туитовете, които потребителите виждат в своя поток от съобщения. Този ход идва по разпореждане на собственика на Twitter Илон Мъск, който заяви, че прозрачността на кода ще доведе до по-високо доверие сред потребителите и бързи подобрения на продукта.

Мъск написа в Twitter, че трети страни трябва да могат да анализират софтуера с отворен код и да определят с разумна точност какво вероятно ще бъде показано на потребителите".

"Без съмнение ще бъдат открити много неудобни проблеми, но ние ще ги поправим бързо", категоричен бе Мъск в Twitter. Той каза още, че Twitter ще актуализира алгоритъма си за препоръки въз основа на потребителските предложения на всеки 24 до 48 часа.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС