Каква информация е изтекла от TikTok и защо не санкционират други социални мрежи?

Правителство трябва да цензурира всички социални медийни платформи, на мнение е Александрия Окасио-Кортес

27.03.2023 | 13:23 Редактор: Вяра Димова
Каква информация е изтекла от TikTok и защо не санкционират други социални мрежи?

Това е не само първото ми видео в TikTok, но и първото свързано с TikTok в платформата, каза Александрия Окасио-Кортес, конгресмен от Демократическата партия и активен американски политик. В статия в американския вестник "Capitol Hill" от 25 март се съобщава, че с приближаващата потенциална забрана на приложението в САЩ, Александрия Окасио-Кортес е изразила подкрепата си към него в кратко видео, публикувано в TikTok.

В него тя твърди, че забраната на това популярно приложение е "безпрецедентен ход", тъй като САЩ "никога досега не са забранявали съществуването на тази социална медийна компания, нито оперирането ѝ на територията на САЩ", предаде "Радио Китай".

Ако забраната на TikTok е толкова важна за националната сигурност на САЩ, то обществеността има право да знае каква точно информация е изтекла от там. В тази връзка Кортес повтори, че американското правителство трябва да цензурира всички социални медийни платформи. Според нея забраната на TikTok е като поставяне на каруцата пред коня.

Снимка: pixabay