TikTok призна, че има достъп до данните на потребителите в САЩ

Главният изпълнителен директор обеща бързи действия в тази посока

24.03.2023 | 10:11 Редактор: Тодор Петров
TikTok призна, че има достъп до данните на потребителите в САЩ

Главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Дзъ Чъу пътува до САЩ, за да облекчи опасенията на американските политици. В свое изказване обаче, той потвърди най-големите опасения на хората, вземащи решения в Конгреса на САЩ.

Директорът призна, че служителите на китайската Bytedance имат достъп до потребителските данни на гражданите на САЩ. Нова програма, наречена "Тексас", трябва да предотврати това в бъдеще, обеща Шоу Дзъ Чъу.

Запитан дали в момента от Китай може да се получи достъп до чувствителни потребителски данни в САЩ, ръководителят на TikTok заяви: След завършването на проекта "Тексас" отговорът е "не". Днес все още има някои данни, които трябва да изтрием. 

"Гласовете на над 150 милиона американци ще бъдат заглушени. Китайската компания майка не е агент на Китай или на която и да е друга държава. Искаме да бъдем прозрачни и да си сътрудничим с правителството на САЩ", подчерта Шоу Дзъ Чъу.

TikTok е собственост на Bytedance, китайска компания със седалище в Сингапур. Критиците подозират, че китайското правителство може да получи достъп до потребителски данни, като например история на сърфирането и местоположение.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС