Amazon съкрати още 9000 служители, оправдава се с икономическата обстановка

Гигантът в електронната търговия освобождава предимно корпоративен персонал

21.03.2023 | 14:38 Редактор: Петя Кръстева
Amazon съкрати още 9000 служители, оправдава се с икономическата обстановка

Amazon.com освобождава още 9000 служители, увеличавайки съкращенията, които вече бяха най-големите в историята на компанията, съобщава Bloomberg. 

"Предвид несигурната икономика, в която работим, и несигурността, която съществува в краткосрочно бъдеще, избрахме да бъдем по-оптимизирани по отношение на разходите ни и броя на персонала", коментира главният изпълнителен директор на компанията Анди Джаси.

Гигантът в електронната търговия освобождава предимно корпоративни служители след серия назначения по време на пандемията, която остави Amazon с твърде много хора. Компанията приключи миналия месец със съкращения, които обхванаха около 18 хил. души. Те засегнаха най-вече екипите за набиране на нови хора, както и за търговия на дребно и за устройства.

Други технологични гиганти също намалиха броя на служителите си, включително компанията майка на Google, Alphabet, Microsoft, Dell Technologies и International Business Machines (IBM). Към началото на февруари над 67 хил. позиции са били премахнати в индустрията от началото на годината, показват данни, събрани от Bloomberg.

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС