Alibaba инвестира повече от $1 млрд. в Турция - разширява търговията в Европа

Компанията изгражда логистичния център на летището в Истанбул

08.01.2023 | 21:58 Редактор: Елеонора Танева
Alibaba инвестира повече от $1 млрд. в Турция - разширява търговията в Европа

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba Group Holding Ltd. ще инвестира повече от 1 млрд. долара в Турция за логистичен център на летището в Истанбул и център за данни в близост до турската столица, заяви президентът Майкъл Еванс.

"Имаме сериозен инвестиционен план на летището в Истанбул. Оттук можем да оценим плановете си за електронен износ в Европа, Близкия и Далечния изток", заяви Еванс в интервю за вестник Sabah, публикувано в неделя. 

"Alibaba се насочва към Турция за разширяване на дейността си заради силния ѝ производствен капацитет, който може да подкрепи електронната търговия и да стане част от веригата за доставки на компанията в Европа и Близкия Изток", каза Еванс. Очаква се разширяването на търговията и облачните звена да повишат приходите на компанията.

Наред с логистичния център на летището в Истанбул, най-големия в страната, китайският гигант в електронната търговия планира да изгради най-големия център за данни в Турция в Темели, близо до столицата Анкара, цитира Sabah думите на Еванс.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com