Задължителното условие, което трябва да спазим при смяна на акумулатора

Трябва да направим процедурите по почистване

25.10.2022 | 13:22 Редактор: Ваня Кузманова
Задължителното условие, което трябва да спазим при смяна на акумулатора

Идва времето, когато старите акумулатори започват да се предават и преди настъпване на истинската зима трябва да ги заменим с нови. 

След като старата батерия бъде извадена от двигателното отделение, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите състоянието на захранващите проводници и монтажната платформа, върху която ще бъде фиксиран новият източник на енергия.

Много е важно тази "плоча" да бъде напълно почистена не само от мръсотия, но и от всички чужди предмети като навити гайки, болтове или камъчета, които случайно са рикоширали от колелата в двигателното отделение и са се озовали там. 

Всяко от тези неща, ако се озове под акумулатора, може лесно да направи дупка в дъното му с всички произтичащи от това последствия.

Преди да инсталирате новата батерия, те трябва да бъдат добре почистени от старата смазка и всички замърсявания и следи от електрохимична корозия, ако има такива, трябва да бъдат отстранени от накрайниците. Това може да стане бързо чрез шлайфане на клемата отвън и отвътре с обикновена фина шкурка.

Едва след тези задължителни "процедури по почистване" можете да продължите да инсталирате новия акумулатор. 

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК