Технологиите променят бизнеса и индустриите, каква ще е съдбата на физическите магазини?

Бъдещето - да вземем един контакт, да го сложим и той да започне да пести

13.10.2022 | 22:00 Редактор: Елеонора Танева

Как технологиите променят бизнеса и индустриите? Това беше една от основите теми на специализираната конференция "Tech of Tomorrow", която се проведе в София. Организатор на събитието беше водещият икономически сайт Investor.bg. В конференцията се включиха доказани експерти и професионалисти с богат опит в различни сфери.

Представители на мениджмънта на компании в различните индустрии обсъдиха технологичните иновации на бъдещето в областта на здравеопазването, финансите, градската среда, търговията и автомобилния сектор. 

"Интересуваме се от всякакви нововъведения. Не случайно в последните години България е един от IT хъбовете или Digital хъбовете. Дигитализациите откриха толкова възможности, които ние все още не ги знаем докъде можем да стигнем", заяви изпълнителният директор на BOSCH Ивайло Рашев. 

Сред дискутираните теми бяха "Задава ли се времето на изцяло дигиталните банки и каква ще е съдбата на физическите магазини?". Сериозен интерес в световен мащаб предизвикват и решенията за енергийната ефективност като все повече се търсят устройства за мониторинг и контрол на електроенергията. 

"Да, искаме новото, искаме хубавото, искаме да го вземем и то да проработи. Тоест, да вземем един контакт, да го сложим и той да започне да пести. Там е ключът от палатката, да може да подсигурим задоволяването на масата от гледна точка на просто решение. Във всички направления работим за максималното улесняване на продуктите. Ако вземем западните ни партньори, те отдавна, много преди нас, започнаха да работят по това направление. Създадоха си собствени платформи за улесняване на масата. В България растежът е плавен, но все пак го има, което е нотка надежда", коментира Димитър Стоянов от "Инженерни решения" в "Алтерко".

Форумът беше разделен на четири панела - за иновациите, финтех сектора, търговията на дребно и киберсигурността. 

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК