fallback

Много лоша новина за Китай, САЩ готвят още ограничения за износа на чипове

Компании публично признаха, че им забраняват да изнасят оборудване за производство в китайски фабрики

12.09.2022 | 11:06 Автор: Петя Кръстева

Администрацията на Джо Байдън планира следващия месец да разшири ограниченията върху доставките от САЩ за Китай на полупроводници, използвани за изкуствен интелект и инструменти за производство на чипове, предаде "Ройтерс", позовавайки се на няколко свои източници, запознати с въпроса.

Министерството на търговията възнамерява да публикува нови разпоредби въз основа на ограниченията, обявени в писма по-рано тази година до три американски компании - KLA Corp, Lam Research Corp и Applied Materials Inc, казаха хора, пожелали анонимност. Планът за новите правила не е бил публично известен до момента.

Писмата, за които компаниите публично признаха, им забраняват да изнасят оборудване за производство на чипове в китайски фабрики, които произвеждат усъвършенствани полупроводници с процеси под 14 нанометра,  ако продавачите не получат лицензи от Министерството на търговията.

Правилата също ще кодифицират ограничения в писмата на Министерството на търговията, изпратени до Nvidia Corp и Advanced Micro Devices миналия месец, инструктиращи ги да спрат доставките на няколко изчислителни чипа с изкуствен интелект до Китай, ако не получат лицензи.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback